Asociaţia Apicolă Valea Prahovei
  • "Împreună este mai bine decât separat"
  • "Reuşim împreună sau ratăm individual"

   Cine suntem . . .

   Asociaţia Apicolă Valea Prahovei a luat fiinţă Ón 2006 din necesitatea apicultorilor de a avea un organism reprezentativ. S-a născut după aproape doi ani de discuţii pe baza constatării apicultorilor din zonă că: împreună este mai bine decât separat!
   Cu 33 de membrii fondatori Asociaţia Apicolă Valea Prahovei este o organizaţie profesională puternică a apicultorilor din zona Câmpina, reprezentând interesele acestora la nivel local şi naţional.
   Poate fi membru al asociaţiei orice persoană juridică sau cetăţean român, care a împlinit vârsta de 18 ani, practică meseria de apicultor, solicită intrarea în asociaţie, este de acord cu statutul acesteia, plăteşte cotizaţia şi celelalte obligaţii asumate de asociaţie în vederea îndeplinirii scopurilor.
   Membrii AAVPh se axează Ón primul rând pe calitatea produselor. Abaterile de la normele de calitate ale produselor apicole sau a normelor sanitar-veterinare, atrag după ele şi pierderea calităţii de membru.
   Cu alte cuvinte calitatea de membru al Asociaţiei Apicole Valea Prahovei este asigurată de calitatea produselor oferite!


   Activitatea noastră . . .

   Prin asociere apicultorii au căpătat forţă dar mai ales reprezentativitate. Prin intermediul asociaţiei o parte a apicultorilor au livrat în condiţii contractuale bune, o parte a producţiei apicole, cu avantaje financiare certe pentru ambele părţi.
   În perioada 6-7 decembrie 2006, cu prilejul Zilelor Mierii am organizat în zona Câmpina prima donaţie de miere în şcoli, peste 2000 de copii bucurându-se astfel de proprietăţiile minunate ale mierii 100% naturale.
   Începând cu 2007 am transferat Zilele Mierii din decembrie în 11 februarie şi am promovat manifestarea sub denumirea de Târgul Mierii. Evenimentul a adunat peste 1000 de oameni!
   În 2008 Târgul Mierii a luat amploare; s-a născut Albina Nina, mascota târgului iar prezenţa acesteia în şcoli dăruind miere, a adus o mare bucurie copiilor.
   Târgul desfăşurat în 21-22 februarie 2009 a adus la Câmpina aproximativ 4000 de persoane, iar prin mediatizarea de care s-a bucurat a adus beneficii directe şi pe termen lung vânzărilor de miere.
   Credem că prin cea ce a reuşit să facă în cei patru ani de existenţă, ASOCIAŢIA APICOLĂ VALEA PRAHOVEI a demonstrat că o asociere între apicultori a fost o decizie înţeleaptă care aduce beneficii tuturor.